Sla over naar de inhoud

Gehackt

Dat was schrikken vanochtend vroeg:

email van Spotify

Een mail van spotify dat mijn emailadres is gewijzigd. Zelf had ik hier niets aan gedaan, en het adres leek ook niet op iets bekend. Overduidelijk: mijn account was gehackt. Via Facebook kon ik nog wel bij mijn account komen, maar omdat de hacker ook meteen het wachtwoord gewijzigd had kon ik verder niets doen. Behalve zien dat de hacker een voorliefde had voor Daddy Yankee aangezien hij/zij hier al enkele uren naar luisterde (de horror!).

artiestenpagina Daddy Yankee

Via het mailadres wat Spotify meegaf, was een en ander snel opgelost. Binnen 5 minuten na het sturen van mijn email kreeg ik een bericht dat mijn account tijdelijk was geblokkeerd. Na het overleggen van een oud bankafschrift en mijn originele e-mailadres was mijn account binnen twee uur weer hersteld. Behoorlijk indrukwekkend hoe Spotify dat geregeld heeft.

Geschrokken van de hack, maar vooral opgelucht dat er niet iets ernstigs gestolen was (het zou maar eens je paypal-account zijn…). Nu dus toch maar meteen bedacht om overal unieke sterke wachtwoorden te gaan gebruiken. Al jaren had ik het idee dat ik maar eens een password manager moest gaan gebruiken, maar nooit de stap gezet. Deze hack was het laatste zetje, al die sterke wachtwoorden onthouden is namelijk niet te doen. Inmiddels heb ik zo’n 50 accounts naar LastPass gebracht. De rest volgt snel.

Published inBlog
© 2018 Malschaert Advies