Sla over naar de inhoud

TOGAF foundation

Afgelopen zomer heb ik een TOGAF Foundation training gedaan, en het afsluitende examen met goed gevolg afgerond (86% score).

In een tweedaagse cursus werden we in sneltreinvaart door een ervaren architect van CapGemini door de methodiek heen genomen. Zoals de meeste foundation-trainingen laat ook deze training je vooral ruiken aan wat de methodiek te bieden heeft. Echt toe leren passen, daar kom je in deze vorm niet aan toe. Het geeft wel een goede inkijk in wat een methodiek als TOGAF allemaal te bieden heeft.

Er zijn zeker elementen uit de methodiek die ik in de dagelijkse praktijk ga brengen. Met name de eerste fasen (Architecture Vision, en de daadwerkelijke Ontwerpfasen) bieden veel houvast. Ook hoe TOGAF een aantal zaken definieert (Architectuur Principes) en hoe het de “Governance” van Architectuur inricht zijn erg bruikbaar. Al met al, een goede cursus over een zeer veel omvattende methodiek die ik iedereen die wel eens met Architectuur in aanraking kom kan aanraden. Voor het échte architectuurwerk is deze cursus wat minder geschikt.

Published inBlogTOGAF
© 2018 Malschaert Advies